banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Üzemanyaggal gyújtott volna tüzet, súlyosan megsérült az anya és gyermeke

Két személy – egy 26 éves nő és egy 6 éves gyermek – súlyosan megsérült a Brassó megyei Négyfaluban, miután a nő üzemanyaggal próbált begyújtani a kályhába és lángok kicsaptak onnan – közölte a Brassó Megyei Katasztrófavédelem.

A tűzoltóság közleménye szerint a keletkezett tüzet még azelőtt sikerült eloltani, hogy ők a helyszínre érkeztek volna, ellenben a nő és a gyermek súlyos égési sérüléseket szenvedett: megégett az arcuk, a karjaik, valamint a légzőszerveik is roncsolódtak.

A helyszínre intenzív terápiás ellátást is biztosító rohammentővel érkeztek ki, egy mentőorvos és két mentős csapat segített a sérülteken, akiket a Brassói Megyei Sürgősségi Kórházba szállítottak további ellátásra. A tüzet egyébként a négyfalusi önkéntes tűzoltóknak sikerült eloltaniuk.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a nő üzemanyaggal akart tüzet gyűjtani a kályhában, ez vezetett a két áldozat súlyos sérüléséhez.

„Felhívjuk az emberek figyelmét, hogy soha ne használjanak gázolajat, benzint, naftalint vagy más erősen gyúlékony anyagot, vegyületet tűzgyújtáshoz a lakásukban. Fontos továbbá, hogy meghibásodott, improvizált és tűzvédelmi szempontból nem ellenőrzött eszközökkel se fűtsenek” – hangsúlyozta a Brassó megyei tűzoltóság közleményében.  

(Címlapkép: ISU Brasov)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?