Súlyos koponyasérüléssel került kórházba a másfél éves kislány, akit az apja vert meg

Egy Vâlcea megyei mostohaapa megverte egy éves és nyolc hónapos kislányát, aki súlyos, több héten túl gyógyuló sérülésekkel került kórházba. A férfit az dühítette fel, hogy a gyermek sírt.

A hatósági jelentés szerint a férfi egyedül volt otthon a gyermekkel, aki a feleség előző kapcsolatából született. Az alig több mint másfél éves kislány hosszabb ideje sírt, amit a férfi már nem tűrt tovább.

A kislánynak a verés következtében betört a koponyája, eltört a kulcscsontja, súlyosan sérült a koponyatetője, illetve más traumákat is elszenvedett. A törvényszéki orvosi jelentés szerint a férfi nemcsak kézzel, hanem valamilyen kemény tárggyal is ütötte a kisgyermeket.  

Az áldozatot az eset után Bukarestbe szállították, ahol speciális kezelést kap, és várhatóan több mint 40 napig orvosi megfigyelés alatt tartják majd. A Vâlcea megyei ügyészség közleménye szerint az eset még decemberben történt, de a gyermeket csak január 3-án szállították kórházba.

A férfi ellen családon belüli erőszak elkövetése és kiskorú testi épségének veszélyeztetése gyanújával indult eljárás. A Râmnicu Vâlcea-i bíróság a férfi 30 napos előzetes letartóztatásba helyezéséről döntött.

(Címlapkép: Pixabay)

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?