Ennyi évet kapott a saját gyermekét agyonverő kolozsvári nő

Huszonhárom év és öt hónapos börtönbüntetést szabott ki a bíróság arra a kolozsvári nőre, aki tavaly nyáron agyonverte a 9 éves kisfiát.

Sonia Maria Alb 2019. július 6-án követte el vérfagyasztó tettét a kolozsvári Mărăști negyedbeli lakásában. A kolozsvári bíróság kedden bűnösnek találta a nőt minősített emberölés, kiskorú bántalmazása és kiskorú veszélyeztetése vádpontokban. Az ítélet megállapította, hogy Sonia Maria Alb szellemi képsségeinek teljes birtokában volt a gyilkosság elkövetésekor. A bírói döntés nem jogerős, 10 napon belül megfellebbezhető. 

A 9 éves Luca halála az egész országot felháborította tavaly nyáron, ugyanis a kisfiú élettelen teste tele volt zúzódásokkal, ütésnyomokkal. A nyomozás kiderítette, hogy ezeket a sérüléseket a kisfiú anyja és - a nő biztatására - nagyobbik testvére okozta. Az ügyészek által összeállított vádirat szerint a Sonia Maria Alb olyan erős ütést mért fia fejére egy seprűnyéllel, hogy az eltört, majd nagyobbik fiát arra ösztökélte, hogy stoplis cipővel tapossa meg öccsét.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?