Sighiartău: a liberális, de a magyar szavazók sem fognak PSD-s államfőt választani  

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen fog kampányolni a helyhatósági és az európai parlamenti választások előtt Beszterce-Naszód megyében Robert Sighiartău, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke. A politikus egyetért a megmérettetések összevonásával, de élesen bírálja a közös EP-listát. 

Sighiartău szerint a PSD-PNL lista mindkét párt számára hátrányos, mivel a „a politikában egy plusz egy nem jelent kettőt, különösen a jelenlegi helyzetben”. A liberális képviselő az RFI rádiónak azt mondta, a közös listák ötlete nem szolgálja a PNL érdekeit. Szerinte ezzel a liberálisok elveszíthetik identitásukat. 

Robert Sighiartău egyetért a megmérettetések összevonásával, de élesen bírálja a közös EP-listát Fotó: Robert Sighiartău Facebook oldala

A politikus arról is beszélt, hogy jelenleg létezik egy szövetség az európai parlamenti listán, de a közben helyi szinten számos PNL-PSD csata zajlik. Sighiartău leszögezte: a PNL választói nem fogják Marcel Ciolacut államfőnek választani. Hozzátette: nem ért egyet egy PSD-PNL közös elnökjelölt ötletével. Mint fogalmazott, a liberális szavazók, de a magyar nemzetiségűek sem fognak soha egy PSD-s elnököt választani. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?