Sepsiszentgyörgyön már igényelhető a fűtéstámogatás

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodája elkezdte begyűjteni a közelgő télre érvényes fűtéstámogatási igényléseket. Fontos az, hogy a fűtéstámogatás legtöbb öt hónapra – november 1. és március 31. – közötti időszakra igényelhető. Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kéréseket legkésőbb november 20-ig szükséges benyújtani.

Azok, akik november 21-e után teszik le az iratcsomókat, csak a december és március közötti időszakra kaphatnak fűtéspótlékot, amennyiben gázzal, villannyal, tűzifával vagy más energiahordozóval melegítik lakásukat.

Fotó: Kovács Zsolt

Idén azok a családok folyamodhatnak fűtéspótlékért, akik esetében az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi legtöbb 2053 lej lehet. A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve. Sepsiszentgyörgyön tavaly télen mintegy 1200 család kapott fűtéstámogatást. 

Sepsiszentgyörgyön az érintettek hétfőtől nyújthatják be igénylési iratcsomójukat a városháza Szociális Igazgatóságának Bánki Dónát utca 27. szám alatti székhelyén.  Mivel az érintett családok egy részének nehézséget okoz a szükséges formanyomtatványok letöltése az önkormányzat internetes oldaláról, ezért a formanyomtatványokat átvehetik a szociális igazgatóság székhelyén vagy információkat kérhetnek a 0267 311 068-as telefonszámon is. 

Ha a támogatási időszakban a segélyezett család valamelyik tagjának változik a jövedelme, azt öt napon belül jelenteni kell a polgármesteri hivatalnak. Az önkormányzatok ugyanakkor szociális ankétot is végeznek a jogosultak körében és ha bebizonyosodik, hogy hamis adatok alapján igényelték a támogatást, az összeget visszafizettetik.

Kapcsolódók

Kimaradt?