banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Sepsiszentgyörgyön ismét elszállították az elhagyott autókat

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség újrakezdte a közterületen elhagyott autók elszállítását, hogy ezáltal értékes parkolóhelyeket szabadítsanak fel. Az idei első ilyen akcióra szerdán került sor, amikor négy járművet emeltek fel és szállítottak el, egy autót a felszólítást követően tulajdonosa vitt el, és a következő napokban további négy járművet gyűjtenek be.

Hadnagy István a helyi rendőrség igazgatója szerint az elhagyott autók tulajdonosainak felszólításával, illetve a járművek elszállításával az a cél, hogy a közterületi parkolóhelyek hozzáférhetőek legyenek azok számára, akiknek ténylegesen szükségük van rá. Tapasztalatok szerint ezt a tevékenységet folyamatosan kell végezniük, mert mindig megjelennek olyan járművek, amelyek elhagyottnak minősülnek.

Fotók: helyi rendőrség

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által felállított kritérium szerint az a jármű minősül elhagyottnak, amelynek nincs biztosítása, le van járva a műszaki vizsgája, illetve szemmel láthatóan nem mozdították jó ideje. Hadnagy István szerint sok esetben kapnak bejelentést a lakosságtól is elhagyott autókról, azonban az is gyakran előfordul, hogy ezek nem közterületen parkolnak, magánterületről pedig a helyi rendőrség nem tudja elszállíttatni. 

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség az autók szélvédőjén helyez el felszólítást, a tulajdonosoknak 10 munkanap áll a rendelkezésre, hogy elszállítsák a közterületről a járműveket, ellenkező esetben a rendőrség teszi ezt meg. Az elszállított autókat 10 napig igényelhetik vissza a tulajdonosaik, nekik az elszállítás díját, illetve minden eltelt nap után 100 lej tárolási díjat kell fizetniük.

Sepsiszentgyörgyön tavaly áprilisban 13 régóta közterületen „felejtett” autót gyűjtöttek be, júliusban pedig másik 11 autót szállítottak el a sepsiszentgyörgyi utcákról. Hasonló akciókra 2-3 havonta sor kerül, de lakossági bejelentésre is elszállítják a közterületet foglaló, gazdátlan járműveket.

A helyi rendőrség nyomatékosan felhívja a figyelmet: a használaton kívüli autókat nem elég egy másik helyre költöztetni, hiszen ha közterületen marad, akkor nem szűnik meg az eljárás. Az erre vonatkozó helyi tanácsi határozat célja, hogy a parkolóhelyeket valóban parkolónak használják, nem pedig roncsok megőrzésére. Az elhagyott autókat a 0739886992-es WhatsApp számon, illetve a 0800800767-es zöld számon is lehet jelenteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?