Sepsiszentgyörgyön elindultak az első elektromos autóbuszok

„Elindultak az első elektromos autóbuszok Sepsiszentgyörgyön. A káros kipufogógázokat eregető autóbuszok helyét fokozatosan új, kényelmes és maguk után tiszta levegőt hagyó járművek veszik át a városban. Kis szerencsével már most elcsíphetjük valamelyik útvonalon közlekedő vadonatúj autóbuszok egyikét”, közölte Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a következő időszakban fokozatosan cserélik le a régi, légszennyező autóbuszokat, hiszen az önkormányzat összesen 12 elektromos autóbuszt vásárolt, amelyek jövő év elején kerülnek fogalomba.

Fotók: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Mint arról beszámoltunk, Sepsiszentgyörgyön tavaszig újraszervezik a tömegközlekedési rendszert, az elavult járműpark lecserélésével együtt új útvonalakat hoznak létre, bővítik a járatokat, korszerű buszmegállókat létesítenek okos kijelzőkkel, amely jelzi mikor melyik járat érkezik, illetve korszerű jegyváltási rendszert helyeznek üzembe.

Emellett beüzemelnek egy számítógépes forgalomirányítási rendszert és több útkereszteződést „okos” villanyrendőrrel szabályoznak, ami lehetővé teszi a járműforgalom és a buszjáratok valós idejű felügyeletét és az autóbuszok közlekedésének előnyben részesítését.

Antal Árpád polgármester szerit az önkormányzat civilizált és kiszámítható tömegközlekedést alakít ki, amivel arra ösztönzi a lakosságot, hogy minél többen váltsanak saját járműről a tömegközlekedésre.

Idén év elején a sepsiszentgyörgyi városháza egy másik finanszírozási szerződést is aláírt és az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretében további 12 elektromos buszt vásárol, amelyek majd a Sepsi Metropolis Övezet térségét, vagyis a megyeszékhely és környező települések közti szállítást fogják kiszolgálni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?