Románia Csillaga érdemrenddel tünteti ki Iohannis David Popovici-ot

A legmagasabb rangú állami kitüntetést, a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát adományozza Klaus Iohannis államfő David Popovici úszónak – tájékoztatott pénteken az Elnöki Hivatal.

Popovici a vizes világbajnokságon elért rendkívüli teljesítménye és egész eddigi munkája elismeréseként részesül a kitüntetésben.

A közleményben méltatják a fiatal sportoló tehetségét, elhivatottságát és professzionalizmusát, hangsúlyozva, David Popovici a fiatal generáció példaképe, igazi sportnagykövet, és az úszósport népszerűsítésébe fektetett energiája hatalmas nyereség Románia számára.

Fotó: Agerpres

David Popovici edzőjét, Adrian Rădulescut a Nemzeti Érdemrend lovagi fokozatával tünteti ki az államfő. A kitüntetéseket a Cotroceni-palotában adják majd át, a ceremónia időpontját a későbbiekben közlik.

A 17 éves David Popovici két aranyérmet nyert a Budapesten zajló vizes világbajnokságon, a férfi gyorsúszás 100 méteres és 200 méteres versenyszámában is diadalmaskodott, utóbbiban új junior világrekordot állítva fel. Popovici a második a világbajnokságok történetében, aki mindkét távon aranyérmet szerzett ugyanazon a versenyen, rajta kívül ez csak az amerikai Jim Montgomerynek sikerült 1973-ban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?