banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Románia 155 oxigénpalackot küld segélyként az 1,35 milliárd lakosú Indiának

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) kedd este jóváhagyott határozata értelmében Románia humanitárius segélyt nyújt a koronavírus-járvány sújtotta Indiának.

A kormány 80 darab kisebb és 75 darab nagy (40 literes) oxigénpalackot és két nagyteljesítményű oxigénterápiás készüléket küld a járvány által súlyosan sújtott országnak. A segély szállítását a védelmi minisztérium biztosítja repülőgéppel az európai polgári védelmi mechanizmus égisze alatt.

A CNSU határozata rámutat, hogy India nemzetközi segítséget kért az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság ugyanakkor frissítette a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét, felvéve a listára Indiát is. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.Koronavírusos betegek hozzátartozói üres orvosi oxigénpalackok feltöltésére várnak egy patnai üzem előtt

Az 1,35 milliárd lakosú Indiában sorra dőlnek meg a járvány újonnan regisztrált fertőzöttjeinek napi rekordjai. Keddre 323 144 újabb fertőzöttet regisztráltak, ezzel együtt immár 17,6 millió fertőzöttet jegyeztek fel az országban a járvány kezdete óta. Ez volt az egymást követő hatodik nap, hogy 300 ezernél is több fertőzött bukkant fel az országban, igaz, mintegy 30 ezerrel kevesebb az előző napihoz képest. Indiában a legutóbbi adatok szerint 197 894 ember vesztette életét a fertőzés következtében.

Az országban az elmúlt napokban hiány alakult ki a járvány elleni küzdelemhez szükséges, alapvető egészségügyi felszerelésekből.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?