banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Felrobbant a Dedeman egyik üzlete, sok a sérült (VIDEÓ)

Fotó: katasztrófavédelmi felügyelőség

Robbanás történt pénteken egy botoşani-i barkácsáruházban, a Dedemanban; a detonációt tűz követte. FRISSÍTÉS: Eddig 12 áldozatot szállítottak kórházba különböző súlyosságú égési sérülésekkel. FRISSÍTÉS: A robbanásban tíz férfi és három nő sérült meg. FRISSÍTÉS: A robbanás idején a gázhálózaton végeztek munkálatokat. FRISSÍTÉS: A sérültjek közül nyolcan vásárlók és öten az üzlet alkalmazottai. FRISSÍTÉS: Tizenötre emelkedett a sérültek száma, köztük van egy kiskorú. 

A robbanásban tíz férfi és három nő sérült meg. Az áldozatok 32 és 63 év közöttiek. Tizenkét személyt a katonai tűzoltók mentettek ki, egy maga jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán.

A botoşani-i Dedeman barkácsáruház rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel a botoşani-i Dedeman barkácsáruház – tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU). 

Cosmin Andrei, Botoşani polgármestere az Antena 3-nak elmondta, „úgy tudom, hogy a gázhálózatban volt meghibásodás. Az áldozatok valószínűleg alkalmazottak, mert a robbanás az iroda területén történt.”

Több tűzoltóautót és mentőt vezényeltek ki a helyszínre. További 30 ember magától elhagyta az épületet. A tűzoltók keresik az embereket, akik bent rekedhettek az épületben. Az incidensben érintettek nagy száma miatt a hatóságok úgynevezett vörös beavatkozási tervet léptettek életbe. A mentési akció folyamatban van.

FRISSÍTÉS: A katasztrófavédelem közölte: már 12 áldozatot szállítottak kórhzába, egy személy súlyosan megsérült, intubálni kellett. Hozzátették: több mint száz embert evakuáltak az épületből. A helyszínre küldtek három SMURD mentőhelikoptert is.

A tüzet időközben eloltották, az eddigi információk szerint halálos áldozatok nincsenek.

A tárcavezető szerint négy sérültnek súlyos az állapota.

FRISSÍTÉS: A robbanásban tíz férfi és három nő sérült meg. Az áldozatok 32 és 63 év közöttiek. Tizenkét személyt a katonai tűzoltók mentettek ki, egy maga jelentkezett a kórház sürgősségi osztályán.

A sérültek közül négynek az állapota súlyos, kettőt közülük intubáltak – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A közlemény szerint a páciensek a felsőtestükön szenvedtek a testfelületük 10-15 százalékáig terjedő égési sérüléseket.

A súlyos állapotban lévő sérültek közül kettőt a későbbiekben a Iaşi megyei sürgősségi kórházba, a másik kettőt pedig helikopterrel a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházba fognak szállítani.

A botoşani-i Dedeman barkácsáruház rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel a botoşani-i Dedeman barkácsáruház – tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU). 

FRISSÍTÉS: A pénteki robbanás a botoșani-i Dedeman üzletben a gázhálózaton végzett munkálatok során történt, amelyeket egy erre felhatalmazott vállalat végzett - közölték a vállalat képviselői közleményükben.

„A robbanás idején egy engedélyezett külső cég végzett munkálatokat az áruház gázhálózatán. A hatóságok vizsgálják, hogy ez a munka milyen körülmények között hozható összefüggésbe a robbanással. Hangsúlyozzuk továbbá, hogy a Dedeman Botoșani áruház minden biztonsági szabálynak megfelel, és rendelkezik az összes szükséges engedéllyel és jóváhagyással a Rendkívüli Helyzetek Felügyelőségétől. A tűzvédelmi berendezések megfelelő működése hozzájárult az incidens arányainak korlátozásához” - áll a Dedeman sajtóközleményében.

A vállalat azt is elmondja, hogy elsődleges célja, hogy a robbanás minden érintettje megkapja a szükséges ellátást és támogatást. „Szorosan együttműködünk a katasztrófavédelmi felügyelőséggel a robbanás pontos okainak kivizsgálásában és meghatározásában, és amint minden vizsgálat lezárul, hivatalos információkkal térünk vissza” - teszi hozzá a közlemény.

FRISSÍTÉS: A botoşani-i Dedeman barkácsáruházban péntek reggel bekövetkezett robbanás sérültjei közül nyolcan vásárlók és öten az üzlet alkalmazottai – tájékoztatott a Botoşani megyei egészségügyi igazgatóság.

A szerencsétlenség után figyelmeztették a botoşani-i megyei sürgősségi kórházat és a dorohoi városi kórházat, hogy készüljenek fel nagy számú sérült fogadására. Az áldozatok közül tizenkettőt a mentőszolgálat és a SMURD szállított a megyei sürgősségi kórházba, idézi  közleményt az Agerpres hírügynökség. 

Az igazgatóság szerint az egyik pácienst helikopterrel Iaşi-ba szállították, két másik sérült állapotának a felmérése pedig folyamatban van. Ha szállíthatók, akkor Iaşi-ba és Bukarestbe viszik őket, szintén helikopterrel.

Az intézmény közölte azt is, hogy két égéssérültet jelenleg a megyei kórház plasztikai sebészeti osztályán kezelnek. Egy szemsérülést szenvedett pácienst már hazaengedtek. További hét személyt a megyei kórház sürgősségi osztályán ápolnak, állapotuk stabil. Utóbbiak egyike nem sérült meg, de pánikrohama volt a robbanás után – részletezte az intézmény.

FRISSÍTÉS: A robbanás sérültjeinek száma 15-re emelkedett. A botoşani-i megyei sürgősségi kórház orvosigazgatója, Ştefan Bercea a sajtónak elmondta, hogy az áldozatok egyike kiskorú.

Közlése szerint a 15 sérült közül hármat iaşi-i és bukaresti egészségügyi intézményekben kezelnek. A botoşani-i megyei kórházban jelenleg három beteget tartanak megfigyelés alatt, hatot pedig már hazaengedtek, mert csak enyhébb sérüléseket szenvedtek – részletezte az intézményvezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?