FRISSÍTVE – Robbanás egy Sulinához közeli hajón: nem kizárt, hogy tengeri aknának ütközött 

Robbanás történt egy togói zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajón Sulina közelében. Sajtóinformációk szerint tizenkét embert menekítettek ki a hajóról, egyikük sem sérült súlyosan. 

Egyelőre tisztázatlan körülmények között történt a robbanás. Médiaértesülések szerint a gépházban, azaz a fedélzeten ütött ki tűz. A cementet szállító, togói felségjelzésű hajó szerda reggel 6:50-kor jelentette, hogy robbanás történt a motortérben, és kérte, hogy a legénység hagyhassa el a járművet. A hajó Sulina várostól 7 tengeri mérföldre volt.

Nem kizárt, hogy tengeri aknának ütközött a hajó Fotó: határrendészet

Egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy egy tengeri aknának ütközött a hajót. A Fekete-tengeri román partjanál az utóbbi időben már számos sodródó aknát találtak a hatóságok.

A tulceai kikötő kapitányságának vezetője, Dan Ichim az Agerpresnek elmondta, a legénység 12 tagját biztonságban a kikötőbe szállították, folyamatban van az egészségi állapotuk felmérése. Ichim szerint a robbanás oka egyelőre ismeretlen, de vizsgálatot indítottak a kiderítésére. „Azt, hogy tengeri akna okozta-e a robbanást, a védelmi minisztériumnak kell megállapítania" - szögezte le.

A Tulcea megyei mentőszolgálat igazgatója, Rodica Agavriloaei beszámolója szerint az egyik tengerészt orvosi megfigyelés alatt tartják a tulceai megyei kórház sürgősségi osztályán. Egy szír állampolgárságú férfiről van szó, aki enyhe hasi fájdalomra panaszkodik, és van egy zúzódás a jobb karján. A szállításügyi és infrastruktúráért felelős minisztérium szerint nem érinti a Duna Sulina-ágán lebonyolított hajózást a szerda reggeli robbanás. 

FRISSÍTÉS: Már nincs orvosi felügyelet alatt a togói felségjelzésű hajó szíriai tengerésze, aki kéz- és hastájéki fájdalmakra panaszkodott, miután robbanás történt a hajón. A szíriai állampolgárságú tengerész testi panaszait valószínűleg a robbanás keltette légnyomás okozta.

A hajó félig elsüllyedt. Az eset nem befolyásolja a folyami hajózást a Duna Sulina-ágán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?