Részlegesen restaurálták a nagybocskói római katolikus templomot

Kisboldogasszony ünnepén, péntek délután búcsús szentmise keretében áldották meg a részlegesen felújított római katolikus templomot a Máramaros megyei Nagybocskón.

Molnár Eduárd Gábor plébános elmondta, hogy a templom restaurálása során újrafestették a szentélyt, korszerűsítették az elektromos hálózatot, valamint megújították a tetőszerkezetet. Meggyőződése szerint, a munkálatok nem valósulhattak volna meg a hívek önzetlen segítsége nélkül. A beruházást a vállasügyi államtitkárság 50 ezer lejjel támogatta.

A szerző fotói

Szerkesztőségünk megkeresésére, Orosz Krisztofer-Levente az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének ügyvezető elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Nagybocskóhoz hasonló szórványtelepüléseken rendkívül fontosnak számítanak az ilyen jellegű beruházások, mivel a magyar közösségi élet a hitélet mentén szerveződik. Ezért is gondolom azt, hogy Nagybocskóra fokozott figyelmet kell szentelni, hogy a közösség minden lehető támogatást megkapjon. - mondta el az ügyvezető elnök.

A Tisza mentén elterülő község magyar lakossága jelentősen megfogyatkozott, a legutóbbi népszámlálás eredménye alapján 188 személy vallotta magát magyarnak Nagybocskón.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?