Rendőrségi források: elfogták Hollandiában a kanapéba rejtett 12 éves halott kislány anyjának az élettársát

A Román Rendőrség szombaton bejelentette, hogy a Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST) akciójában Hollandiában elfogtak egy 37 éves, gyilkosság miatt nemzetközileg körözött férfit.

 

Rendőrségi források az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozták, hogy a szombaton elfogott személy Ilie-Marcel Serbuc, a kanapéba rejtett 12 éves halott kislány anyjának az élettársa.

A férfi kiadatási eljárása hamarosan megkezdődik.

Fotó: Pixabay

A bukaresti törvényszéki ügyészség pénteken arról tájékoztatott, hogy kihallgatták a gyanú szerint meggyilkolt és egy bukaresti lakás kanapéjának tárolódobozába rejtett 12 éve kislány anyját, akit Spanyolországban fogtak el. A többórás kihallgatás során a nő összefüggő vallomást tett, és semmi nem utal arra, hogy köze lenne a bűncselekményhez. Így az ügyészek szabadon engedték, ő jelenleg tanú az ügyben.

Közben élettársa, Ilie-Marcel Serbuc ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Europol, amelynek a körözési listáján a „veszélyes” bűnőzök között szerepel.

A műanyag zsákba csomagolt, oszlásnak indult holttestet június 3-án találta meg egy bukaresti lakás tulajdonosa, miután az albérlői elhagyták az ingatlant. A fővárosi törvényszéki ügyészség hivatalból eljárást indított az ügyben, és a holttestet az Igazságügyi Orvostani Intézethez (INML) szállították. Az itt végzett genetikai vizsgálat nyomán kiderült, hogy a holttest egy 12 éves, erőszakos halált halt lányé. Úgy tudták azonosítani, hogy a genetikai profilját összehasonlították az apja genetikai adataival.

A lány eltűnését korábban a biológiai apja jelentette. A lány az anyjával és annak élettársával élt Bukarestben, egy negyedik kerületi tömbházlakásban

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?