Pusztított a vihar: 400 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak

Bukarestben és Ilfov megyében is pusztított a vihar csütörtökön este. Csaknem 400 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a viharkárok elhárítása végett.

A katasztrófavédelmi hivatal tájékoztatása szerint 208 ház és pince telt meg vízzel, valamint 71 autó rongálódott meg, és több mint 60 fa és villanyoszlop dőlt ki.

Fotó: Meteoplus/Facebook

„A vihar miatt narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami este 22 órától péntek hajnali 5 óráig volt érvényben” – közölte az ISU.

Mindegy 107 utca került víz alá a fővárosban, a katasztrófavédelem munkatársai egész éjszaka dolgoztak a károk elhárításán

Mint írtuk, a hirtelen lezúduló csapadék ismét fennakadásokat okozott Kolozsváron, ezúttal a Györgyfalvi negyedben lévő Iulius Mall bevásárlóközpont ázott be. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban narancssárga riasztást adott ki a megyére csütörtökön, amely este 21.15-ig volt érvényben.

A katasztrófavédelmi felügyelőség szerint több épület beázott a csütörtöki vihar miatt, összesen öt ilyen bejelentés érkezett a tűzoltókhoz.

A heves eső teljesen megbénította a város közlekedését. Az utcák vízben úsztak, és több út járhatatlanná vált. Az autók elakadtak, és hosszú sorokban várakoztak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?