Próbavizsgáznak a nyolcadikosok

Hétfőn kezdődik a próba-képességvizsga, az első napon román nyelv és irodalomból mérik fel a nyolcadikosok tudását.

Az oktatási minisztérium által jóváhagyott ütemterv szerint kedden matematikából próbavizsgáznak a tanulók, szerdán pedig anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók tudását.

Az eredményeket február 23-án teszik közzé. A dolgozatok javítása digitálisan történik, emlékeztet az Agerpres hírügynökség.Illusztráció: AdobeStockA vizsgák egységesen 9 órakor kezdődnek, a diákoknak legkésőbb fél 9-re a teremben kell lenniük. A dolgozat megírására a tételek kiosztásától számítva két óra áll a tanulók rendelkezésére. A próbavizsgán kapott jegyeket nem lehet megóvni, és ezek csak egyéni kérésre kerülnek be a naplóba.

A 2024-es próbaértettségire egy hónappal később, március 4. és 7. között kerül sor. Az oktatási minisztérium szerint a próbavizsga célja, hogy a diákok megismerkedjenek a valódi vizsga követelményeivel és körülményeivel.

A tanügyminiszter korábban Facebook-oldalán közzétett üzenetében jelentette be, hogy idén digitalizált rendszerben javítják dolgozatokat a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek esetében is. A korábban néhány megyében letesztelt rendszert az őszi pótérettségin vezették be országosan.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?