Pénteken délben megnyitják a csíkszeredai vasúti felüljárót

Pénteken 12 órakor nyitják meg a csíkszeredai vasúti felüljárót, tájékoztatta a Maszolt Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. A hivatalos átadás-átvételt, a papírmunkát csütörtökön végzik el, hogy pénteken déltől zavartalan lehessen forgalom a felújított-átépített felüljárón.

Mint írtuk, múlt héten tesztelték a csíkszeredai vasúti felüljárót. A híd statikus tesztelésekor 34 darab, egyenként 30 tonnás kamiont helyeztek el a létesítmény két pillére között. A nehézgépjárművek megközelítőleg ezer tonna súlyt nyomtak. A tesztelés során mindent rendben találnak, így pénteken megnyitják a felüljárót a forgalom előtt.

Fotó: Korodi Attila Facebook-oldala

A munkálatok 2022. április 26-án kezdődtek, és a kivitelezés során számos kihívás merült fel, amelyeket sikeresen leküzdöttek. „Ez egy élettapasztalat volt, mondhatom, sok-sok kihívással, a helyszínen, a megbeszéléseken eltöltött több ezer órával, mert sok-sok kihívásunk volt, tekintettel arra, hogy ez egy újjáépítés volt, nem egy új híd építésről beszélünk. Természetesen a kivitelezés során sok olyan dolog merült fel, amit nem lehetett előre látni, ezért a tervezőnek mindig el kellett jönnie, hogy megnézze, mi a helyzet a helyszínen, mert felesleges előre méréseket végezni, amikor elkezdjük a bontást, akkor látjuk, hogy mi a helyzet. (...) Úgy gondolom, hogy ezzel a munkával ismét egy kis történelmet írtunk a városban, még ha csak egy vasúti felüljáróról beszélünk is, de ez a felüljáró alapvető fontosságú. (...) Nagyon boldog vagyok, és azt hiszem, ez a legnagyobb ajándék, amit idén karácsonyra kaphatok, ha szabad így fogalmaznom, természetesen a családon kívül” – mondta korábban az alpolgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?