Ötszáz euró csúszópénzt utasított vissza a becsületes rendőr a bedrgozott sofőrtől

Egy barcarozsnyói (Brassó megye) rendőr 500 euró kenőpénzt utasított vissza egy autóvezetőtől, aki kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, és tetten érték. A becsületes rendőr értesítette a korrupcióellenes igazgatóság (DGA) Brassó megyei kirendeltségét, amelynek munkatársai akciójuk során tetten is érték az elkövetőt.

Az igazgatóság közleményben azt írja, hogy egy bukaresti illetőségű személy még hétfőn próbálta megvesztegetni a barcarozsnyói rendőrt, folyamatosan növelve a felajánlott összeget, először csak 50 eurót ajánlott neki azért, hogy ne szondáztassa meg, majd 100, 200, 300, 400, végül 500 euróra „emelte a tétet” azért, hogy a zernyesti kórházban ne vegyenek tőle vérmintát, valamint ne indítsanak bűnügyi eljárást ellene.

Az elkövetőt 24 órás őrizetbe vették, és szerdán az ügyészség javasolni fogja a brassói bíróságon, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba. A korrupcióellenes igazgatóság közleményében megjegyzi, hogy nem ez az első alkalom, hogy ez a rendőr bejelentést tett korrupt állampolgárokról.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Kiss Gábor) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?