Összesítik a szabad szálláshelyeket Hargita megyében a háborús menekültek számára

Online űrlap segítségével igyekszik összesíteni a Hargita megyében felajánlható szálláshelyeket Hargita Megye Tanácsa. Nagyobb menekülthullámra számítanak.

Igyekeznek felkészülni az esetleges nagyobb menekülthullámra Hargita megyében. Ezért online űrlap kitöltésével igyekeznek összesíteni a szabad szálláshelyeket – közölte hétfőn délután Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. Mint írták: Hargita megyében eddig is sokan ajánlottak fel szálláshelyeket az átutazó háborús menekültek számára.Menekültek a máramarosszigeti határátkelőnél | Fotó: Kiss Gábor

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke példátlannak nevezte a közösségi összefogást.

„Ezt az összefogást szeretnénk erősíteni, összesítve a felajánlott szálláshelyeket, hogy az elérhető szabad helyekről tudomásunk legyen, és azok eljussanak a szerencsétlen helyzetbe került menekültekhez is. Ahogy a harcok elhúzódnak, úgy egyre többen érkeznek majd Hargita megyébe is. Az ide érkező édesanyák és gyerekeik számára fontos a biztonságos szálláshely megteremtése. Szeretnénk egységes rendszert kialakítani, amelyben minden szálláshely elérhető” – mondta a politikus.

Az online űrlap elérhető itt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?