banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Óriási botrány: a rendőrszakszervezet elnöke tesztelte a rendszert – egy kiló kokaint vásárolt háborítatlanul

Az Europol rendőrszakszervezet elnöke azt állítja, hogy 1 kilogramm kokaint vásárolt a konstancai kikötőben, és senki sem ellenőrizte, amikor távozott. Cosmin Andreica képeket tett közzé egy csomagról, amely állítása szerint tele van kábítószerrel. A rendőrség úgy reagált, mindent ellenőrzés alatt tartanak, de ha igaz, amit a bizalmi állít, ellene indítanak eljárást.

Az Europol a teszttel azt akarta bizonyítani, hogy nincs elég rendőr, a meglevőknek sem fizetik ki a túlórákat. Ahelyett, hogy már a kikötőben lefülelnék a drogszállítmányokat, ők kínlódnak, hogy országszerte elkapják a kereskedőket, a terjesztőket.

„A kikötőben vagyunk, most szálltunk le egy hajóról, beszéltünk néhány munkással, és megkaptuk ezt a csomagot. Biztosítottak minket, hogy ez az, amire szükségünk van. Százezer euró egy kiló kokainért a feketepiacon. Ez 1 gramm - 100 euró... És még senki sem ellenőrzött. Megpróbáljuk átjuttatni ezt a csomagot az egyik kikötői kapun, ahol biztonsági ügynökök, katonai rendőrök, határőrök vannak. Fontos elmondani: ez az egész kikötő néhány rendőrjárőr felügyeletére van bízva" - mondta Andreica a közösségi oldalon közzétett videóban.

Kifejti, személyesen ment a kikötőbe, több napot töltött ott, és tesztelte a sebezhetőségeket. „De nem volt mit tesztelnem, mert nem ütköztem semmilyen nehézségbe, amikor csempészárut, tiltott anyagokat vásároltam. Az egész kikötőben nincs ellenőrzés, nincsenek eszközeink" – mondta a Digi24 hírtelevíziónak. Andreica azt is állítja, hogy a kikötő teljes biztonságát a személyzet hiánya miatt néhány rendőrjárőrre bízzák.

Georgian Drăgan, a román rendőrség szóvivője a hírtelevíziónak elmondta, kétli, hogy az Europol elnöke kokaint vásárolt volna a kikötőben, de ha ez mégis megtörtént, büntetőjogi vizsgálatot kockáztat. Hozzátette, a rendőrség vizsgálja az ügyet. Eduard Ionescu, a belügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy minden, ami a konstancai kikötőben történik, az ellenőrzésük alatt áll".
„Országszerte mintegy 250 rendőr dolgozik a szervezett bűnözés elleni egységekben a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemben. CSAK 250!!! Ez 2-8 rendőr egy megyében, akik 3500-4000 lejes fizetést kapnak, és akiknek hétfőtől péntekig 08:00-16:00 óra között van a hivatalos munkaidejük.
Egyébként «feketén» dolgoznak. Otthonról hívják őket akciókra, konkrét tevékenységekre, szabadidejüket áldozzák fel! Ez azért van, hogy a Román Rendőrség ne fizessen nekik éjszakai órákat és pótlékot a hétvégi vagy ünnepnapokon végzett munkájukért. És ahelyett, hogy elegendő emberi és logisztikai erőforrást különítenénk el, hogy a forrásnál, azaz a konstancai kikötőben avatkoznánkbe, ahelyett kínlódunk, hogy klubokban, iskolákban és máshol próbáljuk elkapni a drogkereskedőket” – írja Facebook bejegyzésében az Europol.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?