banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb háromszéki drogfogás: erdőbe rejtették a marihuánát

Az éppen egy hete letartóztatott kannabisz-ültetvényesek újbóli kihallgatása és a tőlük származó információk nyomán még egy kábítószer kereskedőt tartóztattak le és erdőben elrejtett marihuána csomagokat foglaltak le.

Fotó: A Kovászna megyei rendőrség

A Kovászna megyei rendőrség pénteki tájékoztatása szerint az egy nappal korábban házkutatást tartottak és végrehajtottak egy elfogató parancsot kábítószerekkel való kereskedelemmel gyanúsított személy ellen, akit 30 napra őrizetbe vettek. Emellett Kommandó és Zalán külterületén három helyszínen találtak szárított marihuána termést.

A rendőrség felidézi, hogy ez az akció az éppen egy héttel ezelőtti kábítószer fogásuk folytatása, amikor – mint arról beszámoltunk – 16 helyszínen tartottak házkutatást, 5 személyt hallgattak ki és 2 személyt vettek őrizetbe. Ez utóbbiak Sepsikőröspatakon létesítettek két kannabisz-ültetvényt és onnan augusztus végén és október elején begyűjtöttek mintegy 60 érett kannabbisz-növényt.    

Fotó: A Kovászna megyei rendőrség

A nyomozó hatóság közleménye szerint a múlt hét végén őrizettbe vett két személyt szerdán ismét kihallgatták és a tőlük származó információk alapján csütörtökön Kommandó és Zalán külterületein három helyszínen összesen 1,2 kilogramm szárított kannabisz virágot és 450 gramm szárított kannabisz levelet foglaltak le. A rendőrség által készített fényképek alapján, a felcsomagolt marihuánát az erdőben egy földbe ásott lyukba, gallyakkal letakarva rejtették el.

Mint arról beszámoltunk már az október 6-i házkutatások eredményeként 21 darab 2 és 3,5 méter közötti, kifejlett kannabisz növényt, 2 darab körülbelül 1 méter magas kannabisz növényt, 5 gramm hallucinogén gombát, 30 gramm növényi töredéket és kannabiszvirágot, 2 mobiltelefont, 104 darab petárdát, valamint egy higanyt tartalmazó üvegedényt foglaltak le.

Fotó: A Kovászna megyei rendőrség

Háromszéken egy hét alatt három kábítószer fogásról számolt be a rendőrség, ugyanis a múlt hétvégi rajtaütés után szerdán egy 55 éves háromszéki férfit is őrizetbe vettek, aki a háromszéki gidófalvi és a Hargita megyei homoródalmási nyaralóinál termesztett kannabiszt. Ezeken a helyszíneken 20 vadkender növényt, 14 már leszüretelt növény szárát és 500 gramm kannabisz termést, illetve ennek aprítására és mérlegelésére használt eszközöket foglaltak le. A gyanúsítottat 60 napra bírósági felügyelet alá helyezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?