Nyolc ajánlat a Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti sztrádaszakasz építésére

Összesen nyolc vállalat nyújtott be ajánlatot az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti, 24,4 kilométeres szakaszának megépítésére kiírt versenytárgyalásra – számolt be csütörtökön a Facebook-oldalán Sorin Grindeanu.

A szállításügyi miniszter közlése szerint az ajánlattevők között a hazai vállalatok mellett török, osztrák, olasz és magyar cégek is szerepelnek. Az EU helyreállítási alapjából finanszírozott szerződés értéke áfa nélkül 2,9 milliárd lej. A nyertes cégnek hat hónap áll rendelkezésre a tervezésre és 24 hónap a kivitelezésre – részletezte Grindeanu.

A Marosvásárhely és Târgu Neamþ közötti A8-as autópálya a Romániát nyugatról keletre átszelő transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) része. Az Erdélyt Moldvával összekötő sztrádáról korábban a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol azt mondta: „Szeretném, ha még ebben az évben aláírnánk a helyreállítási alapból finanszírozott szerződéseket, hogy megkezdhessük az A8-as autópálya első szakaszainak építését”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?