banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Jó munkához idő kell: nyárra ígérik a félixfürdői felújítások befejezését

Nyárig befejeződnek az évek óta húzódó korszerűsítési munkálatok Félixfürdőn – ígérte Cristian Laza, Váradszentmárton polgármestere.

Lebontásra várnak a kisajátított ingatlanok | Forrás: Google Maps

Az elöljáró szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nagyvárad melletti üdülőtelepülésen a 14,4 millió lejes európai támogatásból felújították a közüzemi hálózatot, útjavításokat végeztek, továbbá kialakítottak egy gyalogosoknak szánt sétányt és kerékpársávot is „felfestettek”.

Emlékezetes, hogy a Bihar megyei népszerű fürdőhelyet 2019-ben kezdték el felújítani. A központban még mindig dolgoznak: a térre tervezett szökőkút még megépítésre vár, de a korábban kisajátított épületek és az árusok bódéit is le kell majd bontani. Ezek a kisajátítások még 2021-ben történtek. „Az európai projektet jövő hónapban lezárjuk, de még vannak munkálatok azon kívül is, amelyeket júniusig befejezünk” – mondta Laza.

Többek között most fogják kiírni a közbeszerzési eljárást arra, hogy a központban egy teret alakítsanak ki éttermekkel, cukrászdákkal és kávézókkal. Azt a Turism Felix vállalta, hogy az utcai árusok számára kialakít egy egységes arculatú, esztétikus bazárt. Nem készült még el a település bejáratánál kialakított parkoló sem. Ott a napokban öntik az utolsó aszfaltréteget, utána pedig kijelölik a nyolcszáz parkolóhelyet. „Június elején Félixfürdő lesz talán Románia legmodernebb üdülőtelepülése” – ígérte a polgármester.

Laza sajtótájékoztatója alkalmával bejelentette azt is, hogy aláírták a kivitelezési szerződést a község és a hozzá tartozó települések gázhálózatának kiépítésére. Mindezt az országos beruházási alapból elkülönített 88 millió lejes támogatásból kezdik meg nyáron.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?