FRISSÍTVE - Molnár Beáta holttestét találták meg Kolozs és Bihar megye határán

A négy napja eltűnt Molnár Beáta holttestét találták meg a Bihar és Kolozs megye határán fekvő, Nagybáród (Borod) községhez tartozó Báródsomos (Cornițel) településen – közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a Cluj24.ro portál.

Képünk illusztráció | Fotó: Román RendőrségArról, hogy szerdán egy fiatal nő holttestét találták meg egy elhagyatott benzinkút területén és elképzelhető, hogy a Kolozsváron élő, marosvásárhelyi illetőségű, négy napja eltűnt Molnár Beáta az áldozat, szintén a Cluj24.ro adott hírt korábban. Alina Dinu, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Maszolnak akkor megerősítette, hogy találtak egy női holttestet, de arról még semmit sem tudott mondani, hogy ennek az esetnek köze van-e a kolozsvári nő eltűnéséhez. 

A 30 éves Molnár Beáta doktorandusz, egyetemi előadó szombat óta nem adott életjelt magáról, ezért a hozzátartozói a rendőrséghez fordultak. A hatóság kedden felhívást tett közzé a sajtóban, amit az internetezők megosztottak. Aggodalmukat növelte, hogy a köztiszteletnek örvendő Beáta barátjával, a hírhedt nőverő Boné Ferenc volt egyetemi tanárral együtt tűnt el (Bonénak rendőrségi ügye is volt egy korábbi agresszivitása miatt, ezért vesztette el korábbi állását).

A Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében kifejtette: „a bűnügyi nyomozócsoport a vizsgálatok során arra a megállapításra jutott, hogy a Kolozsvárról önként távozó 30 éves nő (…) a 43 éves aradi férfi (Boné aradi származású – szerk. megj.) társaságában Bihar megyében tartózkodhat”. A helyszínelésbe és az áldozat azonosításába bevonták az élesdi rendőröket is, először is az áldozat személyazonosságát és a halál okát próbálják megállapítani.

A cluj24.ro portál szerint a rendőrség átvizsgálja Kolozsvár és Nagyvárad közötti országút mentén lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit, hogy nyomon kövessék Boné Ferenc Dacia Logan típusú személygépkocsijának az útját. Arra a kérdésre is választ akarnak kapni, hogy a férfi átlépte-e a magyar–román határt. Sajtóhírek szerint a férfi mobiltelefonját a lakásán tartott házkutatás során találták meg, tehát a cellainformációk vagy a helymeghatározás alapján nem tudják követni.

Sajtóértesülés: Molnár Beáta holttestét találták meg

Rendőrségi források a Cluj24.ro-nak megerősítették, hogy a Kolozs és Bihar megye határán megtalált holttest a Molnár Beátáé. A nyomozók szerint Molnár Beátát barátja, Boné Ferenc gyilkolta meg egy dühroham közepette, majd a holttestét több szemeteszsákba csavarva egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól.

Azt is megállapították a köztéri kamerák felvételeiből, hogy az autóban, amellyel szombaton kirándulni indultak Kolozsvárról a havasrekettyei vízeséshez később már csak a férfi volt látható, így Molnár Beáta már szombaton halott lehetett.

A rendőrség továbbra is keresi a feltételezett elkövetőt, aki vélhetően elhagyta az országot.

Keresik a gyanúsítottat és az autóját

A Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az autót, amellyel a 30 éves Molnár Beáta és 43 éves barátja szombaton elhagyta Kolozsvárt, vasárnap 11 óra körül a Bihar megyei Élesden látták, amint Nagyvárad irányába tartott. Egy szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Loganról van szó.

A rendfenntartók arra kérik a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az említett járműről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrörsön vagy hívja az 112-őt.

Boné FerencA rendőrség újabb közleménye szerint információkat várnak a 43 éves Boné Ferencről is, akit továbbra is keresnek. A férfi ismertetőjegyei: 1,80 méter magas, 75-80 kilogramm, szeme és haja színe barna, arca ovális.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?