Több pénzt fizet az állam étkeztetésre

Döntő házként elfogadta szerdán a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében 22 lejre emelik a nappali állami ellátásban, a speciális védelmi intézkedés hatálya alatt álló, vagy a családi típusú otthonokban elhelyezett gyerekek napi élelmiszerköltség-támogatását.

A szerdán elfogadott jogszabály a gyermekjogvédelmi törvényt módosítja. Ennek értelmében 22 lejre nő az élelmiszerkvóta a nappali állami ellátásban (ide tartoznak az állami bölcsődék is), a speciális védelmi intézkedés hatálya alatt álló, állami szálláshelyen elhelyezett, a családi típusú otthonokban elhelyezett gyerekek, valamint az anyavédelmi központok védelmét élvező anyák számára.

Illusztráció: Pixabay

Szintén 22 lejben határozzák meg a fogyatékkal élő felnőttek és idősek számára működtetett szociális otthonokban a kollektív fogyasztásra szánt napi élelmiszerköltség-támogatás minimális szintjét. A napi élelmezési támogatás költségeinek fedezésére szánt összegeket ugyanabból az alapból kell fedezni, amelyből az állami szociális intézmények finanszírozása történik – teszi hozzá a törvény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?