Nem támogatja az oltás kötelezővé tételét a képviselőház szociáldemokrata elnöke

Ellenzi a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét.

Marcel Ciolacu | Fotó: AgerpresMarcel Ciolacu képviselőházi elnök Ursula von der Leyen szerdai nyilatkozata kapcsán beszélt erről, amelyben az Európai Bizottság (EB) elnöke kijelentette, hogy az Európai Unió vezetőinek el kell gondolkodniuk az oltás kötelezővé tételén. Von der Leyen szerint „tárgyalásokra és közös szemléletre van szükség” a témában. Az EB vezetője hangsúlyozta, hogy személyes véleményének adott hangot, az egészségügyi kérdések a tagállamok hatáskörébe tartoznak.

Erre reagálva a PSD elnöke rámutatott, kizártnak tartja, hogy valaha is támogassa az oltás kötelezővé tételét. „Az EB elnökének jogában áll véleményt nyilvánítani. Magam is éltem a kommunizmusban, amikor mindent ránk kényszerítettek. Továbbra is szilárdan hiszem, hogy nem szabad kötelezővé tenni az oltást. Mindenkinek jogában áll dönteni" – fogalmazott Ciolacu a România TV-nek nyilatkozva.

Az oltatlanok korlátozásával azonban egyetért a szociáldemokrata pártelnök. Ciolacu ugyanakkor úgy véli, az egészségügyi minisztérium illetékeseinek hozzá nem értése miatt jutott oda Románia, hogy naponta 500-an vesztették életüket a koronavírus miatt. A PSD-elnök reményét fejezte ki, hogy felelősségre vonják majd ezeket a személyeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?