Nem kell aggódni: a januári nyugdíj- és fizetésemelés nem számít a fűtéstámogatás odaítélésekor

A kormány továbbra is folyósítja a fűtéstámogatást, jelentette be Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken, a kormányülés előtt.

Elmondta, hogy a január 1-jei fizetés- és nyugdíjemeléseket nem veszik figyelembe, így a fűtéstámogatás összege változatlan marad. Fotó: Agerpres

„Első olvasatban egy nagyon fontos jogszabályról van szó. Továbbra is biztosítanunk kell, hogy a kiszolgáltatott kategóriákba tartozó emberek a hideg évszak hátralévő részében is jogosultak legyenek a fűtéstámogatásra és az energiapótlékra. Így a nyugdíjak vagy a fizetések január 1-jétől történő emelését nem vesszük figyelembe e támogatási formák meghatározásakor. Az intézkedés nélkül sok romániai lakos már nem kapná meg ezeket a juttatásokat, vagy alacsonyabb összegű támogatást kapna. Mélységesen igazságtalan lenne ilyen helyzetbe hozni őket, különösen ebben az időszakban. Ezért hozzuk meg ezt a döntést, hogy kivételt tegyünk, mert mintegy 800 ezer családról van szó, akik részesülnek ezekből a juttatásokból" – mondta Marcel Ciolacu pénteken.

Mint megírtuk, ezen a télen a szabályozás értelmében azok a családok folyamodhattak a fűtéspótlékért, akik esetében az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az 1 386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2 053 lej. Fűtéspótlék jár ha a kedvezményezett gázzal, villannyal, tűzifával vagy más energiahordozóval melegíti a lakást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?