banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nem engedélyezték a bukaresti melegfelvonulás időpontját és helyszínét

Nem hagyta jóvá a bukaresti polgármesteri hivatal, hogy a tervezett időpontban, augusztus 14-én, szombaton a Victoriei sugárúton tartsák meg a hagyományos melegfelvonulást. A Bucharest Pride-ot szervező ACCEPT egyesület szerint 15 éve nem volt példa erre. Mint bejelentették, jóváhagyás nélkül is megszervezik az eseményt.

Az önkormányzat azzal indokolta a rendezvény visszautasítását, hogy a szervezők 10 ezer fő részvételével zajló eseményre kértek engedélyt, ami nem felel meg a legfeljebb 500 résztvevőt előíró járványügyi szabályoknak, és azt javasolta, hogy a felvonulást vagy más helyszínen, vagy más időpontban szervezzék meg.

Péntek délután tüntetést szervezett a polgármesteri hivatal épülete előtt az ACCEPT egyesület, amelynek tagja, Florin Buhuceanu bejelentette, hogy jóváhagyás nélkül is megszervezik a szombati felvonulást a Victoriei sugárúton. Mint mondta, a Bucharest Pride-ot hagyományosan szombaton szervezik meg, a javasolt alternatívákat ezért elutasítják. Mintegy 500 főt várnak a rendezvényre, tette hozzá.

A bukaresti polgármesteri hivatal pénteki közleményében bejelentette, hogy újabb párbeszédre hívta az ACCEPT tagjait hétfőn 14 órára. Az eredeti kérés visszautasítását a közleményben azzal is indokolják, hogy a tervezett útvonal keresztezi a 2021 májusa óta zajló „Nyílt Utcák” rendezvényt, amely jelentős mennyiségű embert vonz, a túl nagy tömeg pedig „feszültséghez vezethet”, és veszélyeztetheti a résztvevők biztonságát.

A polgármesteri hivatal jóváhagyta viszont a Noua Dreaptă szélsőséges nacionalista szervezet felvonulását, amit azzal indokoltak, hogy az erre vonatkozó kérést jóval korábban benyújtották, ebben nem haladták meg az 500 fős létszámplafont, és a kért útvonal nem fedi más rendezvény, például a „Nyílt Utcák” helyszíneit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?