Nem akarják kézzel írni a büntető-jegyzőkönyvet a rendőrök

Könnyebben ki tudják majd állítani a büntető-jegyzőkönyveket a rendőrök. Többé már nem kell majd kézzel kitöltsék az űrlapot, hanem egy alkalmazást használhatnak, amely lehetővé teszi a gépjárművezető és a gépkocsi dokumentumainak szkennelését is.

Januárban és februárban csak Bukarestben 9000 bírságot róttak ki gyorshajtásért, és 350 gépjárművezetői jogosítványt függesztettek fel, számol be a Digi24 hírtelevízió. Idézi az Europol rendőrségi szakszervezetet, amely arról tájékoztat, hogy kifejlesztettek egy alkalmazást, amely megkönnyíti a sofőr és a gépkocsi adatainak kitöltését.

Fotó: sindicateuropol.ro

Az applikáció egyszerűsíti a rendőrök munkáját, mert rendelkezni fog egy adatbázissal is. A rendőrök közvetlenül beírhatják majd a kiszabott bírságot, ellenőrizhetik, hogy a gépkocsinak van-e érvényes műszaki vizsgája és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (RCA), illetve hogy a gépkocsivezető ellen van-e érvényben körözés. Az alkalmazás automatikusan generálja majd a bírságot, amit azon keresztül helyben ki lehet fizetni. Ezzel a módszerrel kiküszöbölhetőek lesznek azok a helyzetek, amikor a gépjárművezetők csak azért úszták meg a bírságot, mert a rendőr tévesen írta fel a sofőr személyi igazolványának számát, vagy az autó adatait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?