banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Nem aggódik az egyszerű indítvány miatt az energiaügyi miniszter

Virgil Popescu energiaügyi miniszter bevallása szerint nem izgul az ellene benyújtott egyszerű indítvány miatt, amelyet hétfő délutáni ülésén vitat meg a képviselőház.

Virgil Popescu | Fotó: gov.roA Nemzeti Liberális Párt (PNL) minisztere az alakulat vezetőtestületének ülése előtt nyilatkozott a médiának. Popescunak meggyőződése, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói nem fogják megszavazni az indítványt. „Egyáltalán nem izgulok. Koalícióban vagyunk, és úgy gondolom, hogy egy koalíción belül tisztelnünk kell egymást” – fogalmazott.

A képviselőház plénuma hétfői ülésén vitatja meg A hozzá nem értés és a hazugság miatt áram nélkül marad Románia. Virgil Popescu „jövő héten” miniszter veszélyezteti Románia energiabiztonságát címet viselő egyszerű indítványt, amelyet a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nyújtott be.

A kezdeményezők szerint a miniszter nap mint nap veszélyezteti Románia energiabiztonságát, ezért azonnal távoznia kell hivatalából. Úgy vélik, a tárcavezető „katasztrofálisan” kezelte az energiaszámlák miatt kialakult válsághelyzetet, az ő rossz döntései miatt szenved a gazdaság és kényszerültek az emberek „óriási összegek” kifizetésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?