Ne menjünk szandálban a hegyre! – figyelmeztet a hegyimentő-szolgálat

A brassói polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint egy turistanő lábsérülést szenvedett a brassópojánai Vörös Út nevű sípályán, mivel a terepre alkalmatlan lábbelit viselt. A nőt a hegyimentő-szolgálat (Salvamont) szállította le a völgybe.

Kép forrása: brassói polgármesteri hivatalA balesetet szenvedett turistát a rohammentősök (SMURD) részesítették orvosi ellátásban. A brassói polgármesteri hivatal felhívást intézett a kirándulni készülőkhöz, hogy a Salvamont útmutatásai figyelembevételével induljanak hegyi útra. Ezekhez hozzátartozik, hogy a terep sajátosságainak megfelelő, a hegyvidéki talajfelületekhez jól tapadó, bokát stabilan tartó lábbelit kell viselni a balesetek elkerülése érdekében.

A hegyimentők ugyanakkor azt javasolják a turistáknak, hogy a sípályák helyett a kijelölt hegyi ösvényeket használják. A sípályák könnyű útvonalnak tűnhetnek, de meredek lejtőszögük, valamint a lejtőt borító fű az instabil kövekkel együtt jóval veszélyesebb terepet jelent, mint a turistaösvények.

A Vörös Út helyett a hegyimentők a sípálya közelében kanyargó, piros kereszttel kijelölt turistaösvényt javasolják.

Kapcsolódók

Kimaradt?