Nagybánya polgármestere idén személyesen felügyelné a bódékra kihelyezett feliratokat

Egyperces videóban tett ígéretet Nagybánya polgármestere arról, hogy az idei városünnepen személyesen fogja felügyelni a bódékra kihelyezett termékneveket. Reflektálva a tavaly ősszel kirobbant botrányra, Cătălin Cherecheș szerint világossá kell tenni mindenki számára azt, hogyha kürtöskalácsot árusítanak a főtéren akkor kötelezően szerepelnie kell a román nyelvű feliratnak is.

Mint mondta, etnikai hovatartozástól függetlenül minden személyt szívesen lát az idei gesztenyeünnepség programjain. „Várunk és tisztelünk minden nagybányai magyart, hiszen elsősorban mindannyian nagybányaiak és románok vagyunk.” – fogalmazott a korrupciós ügyeiről hírhedt bányavidéki polgármester. Végezetül elárulta, hogy az ő szívében, a személyi igazolványában és nem utolsó sorban Nagybányán is román zászló lobog. 

Letakart magyar felirat Nagybányán | Archív fotó: Selmenczi Adrián

Mint arról már korábban beszámoltunk, tavaly szeptemberben a városünnepen Nagybánya polgármesterre román trikolórral takarta le a székelyföldi kürtőskalácsárus bódéjának magyar feliratát. Pap Zsolt István, RMDSZ-es alpolgármester a zászlók eltávolítását javasolta az árusoknak, amiért Cătălin Cherecheș megvonta őt alpolgármesteri feladataitól. Több mint egy év után Nagybánya polgármestere továbbra sem adta vissza a magyar ajkú alpolgármester hatásköreit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?