Működik az oltásra jelentkezők számára készült internetes platform

Működik az oltási kampány második szakaszára érvényes online platform, amelyen most már többek között a 65 év fölöttiek és krónikus betegek is regisztrálhatnak – közölte péntek este a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

A platform néhány órán át nem működött, amíg a távközlési szakértők az első szakaszról a másodikra való átálláson dolgoztak. A STS közölte: az aktualizált platformot az előző változathoz képest könnyebben kezelhetővé tették az érintettek számára.

A most kezdődő második oltási szakaszban a 65 év felettiek, kortól függetlenül a krónikus betegségekben szenvedők, a belügyi és védelmi minisztérium dolgozói, az állami intézmények, minisztériumok, a parlament, a kormány és elnöki hivatal személyzete, illetve az oktatási rendszerben és bölcsődékben dolgozók kapják meg a vakcinát.

Ugyanekkor a magánszektor kulcsfontosságú ágazataiban dolgozók igényelhetik a védőoltást, így az élelmiszeriparban dolgozók, a közmű szolgáltatók alkalmazottai, az energiaszolgáltatók, a gyógyszergyártók, a szállítási ágazat dolgozói, az egyházi személyzet, a posták és futárszolgálatok személyzete és a sajtó munkatársai, akik a megfertőződés fokozott kockázatával járó tevékenységet végeznek.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?