banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Mobil csapatok olthatják be a romániai pedagógusokat

Elemzik annak lehetőségét, hogy a tanárokat, tanítókat mobil csapatok oltsák be koronavírus ellen, nyilatkozta pénteken az Agerpres hírügynökségnek Valeriu Gheorghiţă a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

„Van egy ilyen forgatókönyv, elemzés alatt. (...) Világos, hogy nem tudunk külön kabineteket nyitni a pedagógusok számára, emiatt mobil csapatokban gondolkodunk. Ez azonban nagyon nagy kihívás, mert az öregotthonokban szintén mobil csapatokkal végezzük az immunizálást, a mozgásképtelen személyekhez szintén ezek a csapatok szállnak ki. Fel kell mérni a humánerőforrást, a dózisok számát, a szóba jöhető helyszíneket. Meg kell nézni, hogy az iskolákban, a tanfelügyelőségeken, vagy esetleg a tanítók házában alakíthatók ki a mobil oltópontok. Még dolgozunk az ötleten, semmi nincs körvonalazódva” – mutatott rá a katonaorvos.

Szerinte az igazi kihívást a mobil csapatok személyzetének és a megfelelő dózis vakcinának a biztosítása jelenti, mivel az oltási pontot akár az iskolák sporttermében is be lehet rendezni nagyobb erőfeszítések nélkül.

Több mint egymillióan kértek időpontot

Több mint egymillió személy jegyeztette elő magát koronavírus elleni oltásra az országos oltási platformon.

A platform szerint ez idáig 129 225 személy kért időpontot az AstraZeneca termékével való immunizálásra: 64 331 nő és 64 894 férfi.

Az AstraZeneca által kifejlesztett oltásra február 10-én kezdődött az iratkozás a február 15-e és március 6-a közötti húsz napos időszakra.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?