Mintegy négyszáz kiló zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek az aradi magyar iskolaközpont diákjai

Közel négy mázsa zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjai hétfőn és kedden egy országos karitatív kampány keretében. Az adományokat a kisiratosi Pio Atya Gyermekotthonnak ajánlották fel.

A Csiky Gergely Főgimnázium | A szerző felvételeiA koronavírus-járvány miatti két év kényszerszünet után a romániai iskolákban idén ismét megszervezték a zöldség- és gyümölcsgyűjtő akciót. Az országos kampány keretében felhalmozott adományokat egy-egy szociális intézményhez, gyermek- vagy öregotthon lakóinak juttatják el.

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, a hagyományhoz híven, ismét csatlakoztak a kezdeményezéshez, és hétfőn, illetve kedden mintegy négy mázsa friss zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek össze – mondta Nyári Andrea magyar nyelv és irodalomtanár, a program iskolai koordinátora. Hozzátette, valamennyi korosztály: az előkészítő osztályosoktól az érettségi előtt állókig kivette a részét az adakozásból. „Nem kellett ösztökélni őket. Az iskola tanulóiban megvan az empátia, az érzelmi ráhangolódás, ami szükséges ahhoz, hogy megnyíljanak a szívek” – jellemezte a fiatalokat Nyári Andrea.

Az aradi magyar iskolaközpont vezetősége szokás szerint a dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson működtetett Pio Atya Gyermekotthonnak ajánlja fel az adományokat. Ilyen nagy mennyiségű zöldségre és gyümölcsre nem számítottak, ezért a tervezettnél nehezebb lesz a célba juttatás, de a tanárnő reményei szerint kedden vagy legkésőbb szerdán elviszik az otthonba az adományt. Tárolókapacitás van a több mint egy tucat nehéz sorsú gyerekről gondoskodó kisiratosi intézményben, semmi nem vész kárba, amit nem tudnak frissen elfogyasztani, azt lefagyasztják vagy télire tartósítják – üzenték meg.A 9. A-sok 70 kilogramm adományt gyűjtöttek

A Csiky Gergely Főgimnázium 9. A osztálya összesen 70 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt gyűjtött össze. A tanulók közül Budacsek Tímea, Gyarmati Tímea, Molnár Alexandra és Tiba-Fischer Eszter elmondták, hogy fontosnak tartják az adakozást, és minden alkalmat megragadna, hogy a rászorulókon segíthessenek, és arra buzdítanak másokat is. Mint mondták, szívesen részt vennének az adományok átadásán is, hogy közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki az otthon lakóival.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?