Megtoldották a Maros megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények költségvetését

Mintegy ötmillió lejes költségvetés-kiegészítést kapnak a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézmények – döntötte el pénteki ülésén a képviselőtestület.

A Maros Megyei Tanács több mint ötmillió lejes költségvetés-kiegészítést hagyott jóvá az alárendeltségébe tartozó intézmények számára. A Maros Művészegyüttes költségvetését 525 000 lejjel egészítették ki a személyi költségek fedezésére. A Maros Megyei Múzeum számára 15 000 lejt hagytak jóvá a Pálos szerzetesrend története című vándorkiállítás megvalósítására. A Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság 2 700 000 lejt kap személyzeti kiadásokra és a kedvezményezettek étkezésének biztosítására. Emellett 1 880 000 lejt különítettek el a 153A jelzésű megyei út Nagyernye–Nyárádremete–Szováta közötti szakasza tervezési és műszaki tervének ellenőrzésére.

A tanács megszavazta ugyanakkor, hogy a Belügyminisztérium alkalmazásában levő gépjárművezetőknek gyakorlati és elméleti képzéseket szervezzenek a Transilvania Motor Ring pályán.

A képivselő-testület elfogadta továbbá egy megyei szintű munkacsoport létrehozását, amely a városok, nagyobb községek peremterületén élő, nehéz anyagi helyzetben levő családoknak, személyeknek nyújt tanácsadást az életkörülményeik javításában. A bizottságba Szászrégen, Marosludas, Nagysármás, Radnót városok, valamint Maroskeresztúr és Székelyvécke községek önkormányzatai képviselik térségüket, és helyet kaptak a bizottságban a Buckner Alapítvány és Divers Egyesület képviselői is. A bizottság teljes struktúrája és működési szabályzata elérhető a www.cjmures.ro oldalon.

A megyei képviselők jóváhagyták a Maros Megyei Hegyimentőszolgálat és a 112-es egységes segélyhívószám diszpécserszolgálatának tervezett központja építési költségeinek kiegészítését is. A költségek növekedését az építőiparban dolgozók kötelező minimálbéremelése, valamint az építőanyagok drágulása váltotta ki. Az első lépésben jóváhagyott 3,5 millió lejről 5,9 millióra módosultak a kivitelezési költségek.

(Nyitókép: archív. Forrás: Maros megyei tanács Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?