banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Megműtötték a kedden lezuhant vadászgép pilótáját

Megműtötték szerdán a fővárosi Carol Davila katonai sürgősségi kórházban Andrei Criste repülő őrnagyot, aki kedden sikeresen katapultált a Maros megyében lezuhant MiG-21 LanceR vadászgépből.

A kórház csütörtökön kiadott közleménye szerint a pilóta állapota stabil a műtétet követően, nem léptek fel az életét vagy fizikai integritását veszélyeztető szövődmények. Állapotát napi szinten felügyeli egy több szakorvosból álló csapat, és pszichológiai tanácsadásban is részesítik.

Mint ismert, kedd délután lezuhant a Maros megyei Dedrád (Dedrad) település közelében, lakatlan területre egy MiG-21 LanceR típusú vadászrepülőgép; a pilótának sikerült katapultálnia.

A védelmi tárca közleménye értelmében a balesetben érintett vadászgép 14 óra körül szállt fel az aranyosgyéresi légi bázisról, és gyakorlatozó repülést végzett két másik géppel együtt. Repülés közben a pilóta jelentette, hogy vészhelyzetben van, katapultált, majd a gép lezuhant a Maros megyei Dedrád (Dedrad) település térségében. A másik két gép 15 óra körül biztonságban visszaért a légi bázisra.

A pilótát először a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórházba vitték, ahol felmérték állapotát, megállapították, hogy nincs életveszélyben, majd jóváhagyták a bukaresti központi katonakórházba való átszállítását.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?