Meghalt egy balesetet szenvedett krasznabélteki férfi, miután három kórház is visszautasította átvételét

A szatmárnémeti kórházban veszítette életét egy robogójával balesetet szenvedett férfi, miután három másik kórház visszautasította, hogy átvegye.

A szatmárnémeti kórházban, ahová
a baleset után beszállították, nem volt az ellátására szakosodott orvos. A krasznabéltelki férfi Németországban dolgozott sofőrként, nyaralni érkezett haza, számol be a Pro TV. Múlt csütörtökön egy robogóval indult útnak,  egy óvatlan pillanatban elveszítette az egyensúlyát, és elesett. Egy szemtanú hívta a 112-es segélyhívót.

Az 52 éves férfit mentővel szállították a szatmárnémeti kórházba, ahol megállapították, a mellkasát érte sérülés, a további kivizsgálások során légcsőrepedésre gyanakodtak. Mivel a szatmárnémeti kórházban nincs mellkassebész szakorvos, a szomszédos megyék egészségügyi intézményeitől kértek segítséget.

Illusztráció: Pexels

Először a kolozsvári kórházban próbálkoztak, de elutasították őket azzal az indokkal, hogy először Nagybányán kellene próbálkozniuk, mert közelebb van. A nagybányai kórházban nem volt hely, ezért megpróbálták átszállítani Nagyváradra, de sikertelenül. A beteg a szatmárnémeti kórházban maradt reggelig, amikor szív- és légzésleállást szenvedett, több szövődmény következtében meghalt.

A család felvette a kapcsolatot egy ügyvéddel, és bejelentette, hogy beperelik a kórházat. Ugyanakkor az orvosi kollégiumnál is panaszt tettek. A szatmárnémeti kórház képviselői szerint nem ez az első eset, hogy a szomszédos megyék kórházaihoz fordulnak a betegek átszállítása érdekében, de elutasítják őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?