banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ludovic Orban: politikailag független személyt nevesítene ombudsmannak a koalíció

Politikailag független személyt tervez az ombudsmani tisztségbe jelölni a kormánykoalíció – nyilatkozta szerdán Ludovic Orban.

A képviselőház és a kormány fő erejét jelentő Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke megerősítette azt az értesülést, miszerint a koalíciós pártok olyan személyt terveznek nevesíteni a Nép Ügyvédje tisztségbe, aki egyik politikai párt mellett sincs elkötelezve, megfelelő jogi képzettséggel rendelkezik, és van tapasztalata az emberi jogokhoz kapcsolódó kérdésekben.

„Több javaslatot is megvitatunk majd, ez így természetes. Amint megszületik a döntés, közölni fogjuk. Olyan személyt akarunk, akinek nincs megbélyegezve pártállás szempontjából" – fogalmazott.

Megkérdezték tőle az újságírók, mit rónak fel a jelenlegi ombudsmannak, Renate Webernek, akit le akar váltani tisztségéből a kormánykoalíció. Orban szerint Weber többször is megszegte az alkotmány előírásait és a törvényt, ezért kezdeményezték a menesztését. A PNL-elnök azt rótta fel a Nép Ügyvédjének, hogy megtámadta az alkotmánybíróságon koronavírus-járvány ellen a volt Orban-kormány által hozott intézkedéseket.

(Nyitóképen: Ludovic Orban | Fotó: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?