banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Lista készül azokról a gazdasági egységekről, amelyek látogatását nem kötik majd zöldigazolványhoz

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket – ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.

A liberális pártelnök a PNL végrehajtó bizottságának pénteki ülése után azt mondta, tudatában van annak, hogy nem népszerű a kezdeményezés, miszerint zöldigazolványhoz kötnének szinte minden gazdasági tevékenységet, de vállalja ezt a politikai kockázatot, mert csak így lehet elkerülni a gazdaság újbóli lezárását.

Cîţu hangsúlyozta, a létszükségleti cikkeket árusító egységekre nem lesz érvényes a rendelkezés. Ezek listáját a parlamentben véglegesítik majd, és az élelmiszerboltok, szupermarketek, gyógyszertárak minden bizonnyal rajta lesznek.

A tervek szerint az intézkedést akkor vezetnék be egy adott településen, amikor a megbetegedések magas száma miatt esedékes lenne az adott település vesztegzár alá vonása.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mint arról beszámoltunk, Florin Cîțu miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy tárgyal Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszterrel arról a lehetőségről, hogy a bevásárlást is a „vakcinaútlevél” meglétéhez kössék. Szerinte ez „nem újabb korlátozás lenne, hanem egyfajta szűrés”. 

Nyilatkozatát pénteken árnyalta Raed Arafat belügyi államtitkár árnyalta azzal, hogy az ügyvivő kormányfővel tisztázták: az intézkedés nem fogja érinteni az alapvető szükségleteket kielégítő üzleteket, tehát ezentúl is bárki mehet bevásárolni.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?