Lendületet vett a sepsiszentgyörgyi terelőút építése: éjjel-nappal aszfaltoznak

A meleg időjárást kihasználva a sepsiszentgyörgyi terelőút építője hosszabbított programmal dolgozik, gyakorlatilag éjszaka is aszfaltoznak – közölte a regionális Út és Hídügyi Igazgatóság (DRDP).

Elekes Róbert, az útgondnokság szóvivője szerint az építő leterítette az első réteg aszfaltot, idén nyáron már használható lesz a 11,5 kilométeres terelőút.

Fotók: CNAIR

A munkálatok üteméről videóban számolt be az Út és Hídügyi Igazgatóság, amely szerint a sepsiszentgyörgyi terelőút építésének üteme meghaladta a 60 százalékot. Jelenleg a 3 vasúti felüljárón nincs még aszfalt, de jó ütemben zajlik a felüljárók építése is, számol be a megrendelő útgondnokság. A terelőút leghosszabb építménye a vasút és az Olt folyó fölött átívelő 526 méter hosszú felüljáró, éppen az acélgerendák elhelyezésén dolgoznak.

Havonta több mint 500 000 autó hajt be Sepsiszentgyörgyre, a körgyűrű ennek a forgalomnak mintegy 20 százalékát fogja elterelni a városból. Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt, és a város Csíkszereda felőli kijárata, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba. Az irányonként egysávos, 11,56 kilométer hosszú terelőút nyomvonalán megépül négy körforgalom és három vasúti felüljáró, illetve az útvonal mentén két autós pihenőhelyet is kialakítanak, illetve építenek egy-egy nyilvános WC-t is, ugyanakkor megépül egy karbantartó központ is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?