Legközelebb júniusban adhatják ki az étkezési utalványokat a kiszolgáltatott személyeknek

A lakosság kiszolgáltatott kategóriáiba tartozóknak szánt 50 eurós élelmiszerutalványok legnagyobb részét már júniusban kézbesítik, a többit július első felében – jelentette be Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter a hétfői kormányülés végén.

Az év végéig kéthavonta folyósítandó 50 eurós összegek első részlete június-júliusra esedékes, és a tervek szerint a kedvezményezettek többsége már júniusban hozzájuthat a pénzhez, de július végéig mindenképpen megkapja mindenki a támogatást – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy sok, közel hárommillió kártyát kell kikézbesíteniük. A kézbesített kártyák feltöltése a támogatás összegével néhány napot vesz majd igénybe – tette hozzá.Illusztráció: Alexas_Fotos/Pixabay

Arra a felvetésre, hogy a Román Posta igazgatója azt mondta, az utalványok csak augusztusban jutnak el a kedvezményezettekhez, Boloş leszögezte: a Román Postával kötött egyezmény értelmében az intézménynek be kell tartania egy határidőt.

Hozzátette, a voucherek eljuttatása a legbonyolultabb és legidőigényesebb, ezt követően a támogatás második, harmadik és negyedik részletének folyósítása egyszerű lesz, mert csak fel kell tölteniük pénzzel a kártyákat.

A kormány május 9-én hagyta jóvá a rendeletet, amely értelmében a kisjövedelmű személyek kéthavonta 250 lejes utalványt kapnak, amelyet alapélelmiszerek vásárlására használhatnak fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?