Látássérülteket segítő alkalmazást vezetett be 47 hivatalában a Román Posta

A látássérültek számára tervezett Step Hear rendszert 47 postahivatalban vezették be - tájékoztat a Román Posta Nemzeti Vállalat (CNPR) pénteki sajtóközleményében. A postai szolgáltatásokhoz való hozzáférésben segít az alkalmazás a látássérülteknek akiknek így kísérőre sincs szükségük.

„A Román Posta országszerte 46 postahivatalban felavatta a vakok és gyengén látók számára kifejlesztett Step Hear rendszert, amely segít nekik a postai szolgáltatásokhoz való hozzáférésben anélkül, hogy kísérőre lenne szükségük. Ezzel országos szintre terjesztjük ki a Step Hear rendszer kísérleti projektjét, amelyet tavaly a bukaresti 39-es postahivatalban indítottunk el a Romániai Vakok Szövetségének támogatásával” – áll a Román Posta közleményében.

Forrás: a Román Posta Facebook-oldala

Mint írják, a Step-Hear rendszer egy alkalmazásból áll, amely ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play-ből a mobiltelefonra, és amely a postahivatalban elhelyezett érzékelőkhöz csatlakozva egy előre felvett hangüzenetet közvetít, melyben minden információt megkap az illető ahhoz, hogy a hivatalban közlekedni tudjon és az ügyfélszolgálathoz hozzáférjen.  „Romániában jelenleg mintegy 90 000 látássérült és vak ember él. Jelentős részük a mintegy nyolcmillió ügyfelet számláló családunk tagja, akik mindegyike fontos számunkra” – írják a közleményben.

A projekt kísérleti jelleggel 2023. április 13-án indult, ekkor alakította úgy az intézmény az első postahivatalt, hogy amikor egy látássérült átlépi a küszöbét, könnyen olyan tájékoztatást kapjon, hogy a hivatalban kísérő nélkül is boldogulni tudjon.

Forrás: a Román Posta Facebook-oldala

A közzétett listájuk alapján egyelőre megyeszékhelyek postahivatalaiban és a fővárosban elérhető a szolgáltatás. 

(Nyitókép forrása: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?