Külügyminisztérium: nem erősítették meg, hogy román állampolgárok haltak volna meg az amerikai-kanadai határon

A kanadai hatóságok nem erősítették meg, hogy román állampolgárságú az a nyolc személy, aki belefulladt a Szent Lőrinc folyóba az amerikai-kanadai határon, amikor Kanadából megpróbáltak illegálisan átjutni egy csónakon az Egyesült Államokba – tájékoztatott szombaton a külügyminisztérium.

A közleményben tárca azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint egy romániai család tagjainak holttestét emelték ki a folyóból az Akwesasne rezervátumhoz tartozó területen.

Fotó: northcountrypublicradio.org

A külügyminisztérium a montreali román főkonzulátus információira hivatkozva azt írta: nyolc személy, hat felnőtt és két kiskorú vesztette életét a határszakaszon, de a kanadai hatóságok eddig nem erősítették meg, hogy valamennyien román állampolgárságúak, csak annyit közöltek, hogy néhányan romániai származásúak, a két kiskorúnak pedig kanadai állampolgársága volt.

A közlemény szerint a montreali román főkonzulátus tájékoztatást kért ebben az ügyben Quebec tartomány külügyminisztériumától. Mivel ezt az esetet a kanadai és az amerikai hatóságok közösen kezelik, a washingtoni román nagykövetség és a New York-i román főkonzulátus az amerikai illetékesektől kért információkat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?