banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Közös kampuszt építene négy kolozsvári egyetem

A Metro áruház környékére építenének egy új, közös kampuszt a kincses város egyetemei. A hírt David Daniel, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektora és Cornel Cătoi, a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) rektora jelentette be.

A projektben négy egyetem vesz részt, a BBTE és az USAMV mellett a Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (UMF) és a Műszaki Egyetem (UT). A tervek szerint a kapmusz Kolozsvár szélén, egy 3,5 hektáros területre épülne, ami jelenleg az USAMV tulajdona, ezért is az egyetem lesz a konzorcium vezetője.

A kép illusztráció | Fotó: Fotó: a BBTE Facebook-oldala

A kampuszt az országos helyreállítási terv (PNRR) finanszírozásával hoznák létre, a költségekhez a négy egyetem is hozzájárulna. Cornel Cătoi elmondta, február végéig kell benyújtaniuk a terveket, és akár 21 millió eurót is kaphatnak a projekt megvalósítására.

A kampuszban labóratóriumokat, multimédiás termeket, a duális képzést biztosító helyiségeket hoznak létre, illetve sportpályákat és szálláshelyeket is biztosítanak majd a diákok számára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?