Közel félszáz határsértőt találtak egy kamionban Arad megyében

Az Arad megyei határrendészek 56 illegális bevándorlót tartóztattak fel az elmúlt napban a román–magyar határszakaszon, közülük 48-at egy kamionba zsúfolva találtak meg.

Fotó: politiadefrontiera.roSzerda este tizenegy óra előtt a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román kamionos rakterében közel félszáz migránst fedeztek fel. A jármű a fuvarlevél szerint elektronikus alkatrészeket szállított Franciaországba, de az áru között bangladesi, indiai, egyiptomi és pakisztáni állampolgárok rejtőztek el.

A vizsgálatok során kiderült, hogy Romániába legálisan érkeztek (turistaként vagy munkavállalási vízummal), de a végcél Nyugat-Európa lett volna, s mivel nem rendelkeztek schengeni vízummal, az utazásnak ezt a módját választották.

A gyulavarsándi határátkelőhelyen szintén egy román teherautósofőr járművében találtak „potyautasokat”: a kamion hivatalosan autóalkatrészeket vitt Németországba, de az áru közé nyolc indiai és pakisztáni férfi „vegyült”, akikről kiderült, hogy korábban menedékjogot kértek Romániában.

A hatóságok idegenrendészeti eljárást indítottak mindkét ügyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?