Korondon korcsolyáznak az udvarhelyiek is

Jelen pillanatban Korond az egyetlen udvarhelyszéki település, ahol a téli sportok szerelmesei hódolhatnak a jégen siklás örömeinek. A 600 négyzetméteres, szabadtéri pálya tavaly december 17-én nyitotta meg kapuit, és ha az időjárás engedi, február végéig tart nyitva.

Az elmúlt években a korondiaknak Székelyudvarhelyre vagy Szovátára kellett menniük, amennyiben korcsolyázni támadt kedvük, ezért a sóvidéki település vezetősége úgy döntött, hogy újabb kikapcsolódási lehetőséggel bővíti kínálatát. Ennek érdekében szakcéget bízott meg, hogy a fazekasfalu központjában található sportbázis mellett létrehozzon és működtessen egy 600 négyzetméteres szabadtéri jégpályát.

A helyszín kiválasztásában a könnyű megközelíthetőség és a parkolási lehetőség biztosítása jelentette a fő szempontot. Eredetileg Mikulás napjára tervezték a nyitást, azonban az enyhe időjárás ezt nem tette lehetővé, erre csak december 17-én nyílt lehetőség. A pálya működtetése továbbra is időjárásfüggő, hétfőn, január 4-én még fogadta a korcsolyázokat, kedden azonban az esős időjárás miatt már be kellett zárni.

A Maszol kérdésére Katona Mihály polgármester elmondta, ha a járványhelyzet nem súlyosbodik, a jégpálya működtetésének továbbra is csak az időjárás jelenthet akadályt, viszont ha ez kedvező lesz, akkor február végéig lehet majd igénybe venni a korcsolyapályát.

Udvarhelyszéken az egyetlen

Az ünnepek alatt a községi jégpálya (a járványügyi előírások betartásával) teljes gőzzel műkődött, és mivel Udvarhelyszéken sehol máshol nincs lehetőség korcsolyázni, a trend is megfordult, már nem a korondiak járnak be Székelyudvarhelyre, hanem sok udvarhelyi szülő Korondra viszi korcsolyázni a gyerekeit.Forrás: Együtt-Korondért Facebook-oldal | December 17-én nyitotta meg kapuit a korondi jégpálya

Székelyudvarhelyen ugyanis a fedett jégpályát ezen a télen nem nyitották meg a nagyközönség számára, a pályát működtető udvarhelyi önkormányzat ezt azzal indokolja, hogy a megyei vészhelyzeti bizottság szabályai nem teszik lehetővé a nyitást. A döntés azonban nem kis elégedetlenséget és egyben értetlenkedést is szült, mivel a sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi beltéri korcsolyapályák az ünnepek alatt is végig nyitva voltak. I

dőközben Kézdivásárhelyen a csendőrség bezáratta a jégpályát, a céhes város önkormányzata erről hétfőn értesítette az érdeklődőket. „A Csendőrség jegyzőkönyve értelmében törvényt szegtünk azzal, hogy megnyitottuk a Deme László Műjégpályát. Nehéz szívvel, de a figyelmeztetésnek eleget kell tennünk, így a műjégpályája működését ideiglenesen felfüggesztjük” – olvasható a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?