Ennyi pénz kellene a félbehagyott marosvásárhelyi jégpálya befejezéséhez

Egy műszaki szakértői vélemény szerint 16,5 millió lejre (3,6 millió euró) lenne még szükség a marosvásárhelyi fedett műjégpálya befejezéséhez, miután 7,5 millió eurót fektettek be az épületbe, közölte az ifjúsági és sportminisztérium Ioan Cristian Chirteş liberális párti szenátor interpellációjára adott válaszában.

A szenátor kedden ismertette a szaktárca válaszát, amely szerint a műszaki szakértői vélemény 130 000 lejbe került.A minisztérium válaszából az is kiderül, hogy a munkálatokat az Országos Befektetési Vállalat (CNI) vette át, és ezek elkezdésétől számítva 12 hónapon belül kell befejezni azokat, arról azonban nem esik szó, hogy mikor kezdenek el dolgozni.

2017 decemberében Marius Dunca volt ifjúsági és sportminiszter Marosvásárhelyen azt nyilatkozta, a műjégpálya befejezése abszolút prioritás a minisztérium számára, ugyanis ez az egyetlen ilyen jellegű, folyamatban levő beruházás országos szinten.

2016 februárjában az akkori ifjúsági és sportminiszter, Elisabeta Lipă is ellátogatott a félbehagyott jégcsarnokhoz. Ő akkor azt nyilatkozta, a tárca 7,5 millió eurót fordított a projektre, szerinte azonban ennek alig van valami látszata.

Marosvásárhely helyi tanácsa elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében átvenné a városi önkormányzat a jégpályát, azzal a feltétellel, hogy a minisztérium vegye át a munkálatokat, és bocsássa a polgármesteri hivatal rendelkezésére az elvégzett munkálatok leltárát.

A fedett műjégpálya építését 2008-ban kezdte el a szaktárca, de évek óta állnak a munkálatok. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?