Negatív rekord Hargita megyében: kétszázhoz közelít az új fertőzések száma egyetlen nap alatt

A hétfői kedvezőbb adatok után egatív rekordot döntött az új koronavírusos esetek száma Hargita megyében: csaknem 200 új koronavírusos esetet azonosítottak. A halálos áldozatok száma héttel emelkedett.

A hétfőn azonosított kevesebb eset után az elmúlt 24 órában 193 új koronavírusos esetet regisztráltak Hargita megyében – közölte kedd délben a prefektusi hivatal. Ezzel 11 810-re emelkedett azok száma, akik a járvány kitörése óta megfertőződtek. Közülük 9385-en szerencsésen átestek a fertőzésen, míg 631-en elhunytak. Az elmúlt napban héttel emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az elmúlt hét némi enyhülést hozott a kórházak telítettségében, ám jelenleg ismét több mint 400 személy áll kezelés vagy megfigyelés alatt a megye kórházaiban Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson. A kórházba utaltak pontos száma 410, ami 13-mal kevesebb, mint hétfőn volt.

Tovább nőtt a házi elkülönítésben tartózkodók száma, 1408-an vannak ilyen helyzetben, míg a karanténba kényszerülők száma 854-re csökken az előző napi 886 után.

Az elmúlt napban összesen 818 koronavírustesztet végeztek el a megyében, amiből 230 PCR-, 588 pedig gyorsteszt volt. A két hétre számított fertőzöttségi ráta 5,3 ezrelék Hargita megyében. A megyeszékhelyen, Csíkszeredában 37 új koronavírusos személyt azonosítottak, a fertőzési ráta 7,08 ezrelék.

(Borítókép: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?