banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Korlátozásokat vezettek be Csíkszeredában a magas fertőzöttségi ráta miatt

Meghaladta a két hétre számított fertőzöttségi arány a két ezreléket Csíkszeredában, így az országos előírásoknak megfelelően korlátozásokat vezettek be Hargita megye székhelyén. Csupán 50 százalékos lehet a jelenlét a sporteseményeken.

Csíkszeredában a koronavírusos megbetegedések száma meghaladta a két ezreléket, így az országos rendelkezések értelmében a városban korlátozások lépnek érvénybe – közölte kedden a városháza hivatalos Facebook-oldala.

A rendelkezés értelmében sportrendezvényekre csak a lelátók kapacitásának 50 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük, és személyenként egy négyzetméter területet kell számukra biztosítani. (Ez érzékenyen érinti a hargitai megyeszékhely jégkorongszurkolóit, hiszen pénteken a legnagyobb honi rivális, a Brassói Korona érkezik vendégjátékra – szerk. megj.)

További előírás, hogy a mozik, az előadó- és a koncerttermek a kapacitásuk 70 százalékáig engedhetnek be nézőket, akiknek maszkot kell viselniük. Az előadások, koncertek, fesztiválok vagy más, szabadtéren zajló kulturális rendezvények legtöbb 2500, maszkot viselő személy részvételével szervezhetők meg.

Családi rendezvények (esküvők, keresztelők) legtöbb 150 személy részvételével szervezhetők meg szabad téren, és legtöbb 100 személy részvételével a vendéglőkben, bárokban, szalonokban, kultúrotthonokban, rendezvénytermekben és rendezvénysátrakban – a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával.

A résztvevők számát 300-ra lehet emelni beltérben, ha a résztvevők számára személyenként két négyzetméter területet biztosítanak. A szabadtéren zajló szabadidős és sporttevékenységeken legtöbb 30 személy vehet részt.

(Borítókép: Gábos Albin)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?