Koraszülöttek meggyilkolásával vádolnak egy bukaresti orvost

Hivatalból fegyelmi eljárást indított a Bukaresti Orvosi Kamara a fővárosi Polizu szülészeti klinika emberöléssel gyanúsított nőgyógyásza ellen.

Koraszülöttek megmentésére használt inkubátor | Illusztráció: AgerpresA bukaresti sajtó értesülései szerint az orvos hagyta meghalni a koraszülött csecsemőket, vagy maga ölte meg őket, hogy ne foglalják a helyet az inkubátorban. Emiatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Az Orvosi Kamara pénteki tájékoztatásában közölte: „megengedhetetlen”, ami történt, ha a vádak beigazolódnak. „Mielőtt azonban bármilyen nyilatkozatot tennénk, meg kell várni az illetékes hatóságok vizsgálatának hivatalos eredményét” – olvasható a közleményben.

Alexandru Rafila egészségügyi minisztert is megkérdezték a témáról pénteken Brassóban. „Nehéz megmagyarázni (az orvos tettét – szerk. megj.). Hihetetlen!” – reagált a tárcavezető. Hozzátette, hogy tudomása szerint több mint három évvel ezelőtti eseményekről van szó, a bűnvádi eljárás folyamatban van, és pénteken az Egészségügyi Felügyelet is vizsgálatot indított a kórháznál.

Kapcsolódók

Kimaradt?